Resepi Ayam Bakar Noxxa Simple and Sedap Sangat

kongsiresepiayam.com – Assalamuallaikum and salam sejahtera kawan terbaik and cantik. Semoga sume kawan kat sini healthy always and selalu dipermudah segala urusan dunia and akhirat. Kali ni saya nak izin berkongsi resepi ayam bakar noxxa sedap sangat and simple. Resepi ayam bakar noxxa merupakan resepi ayam yang dibakar guna periuk noxxa. And add bahan lain seperti serbuk kunyit and lada hitam. Kawan penasaran tak with cara masak memasak nya. Kalau iya cuba sahaja resepi bawah ni. Permulaan kawan cantik sedia bahan bahan seperti resepi bawah ni. Lepas sume bahan ada kawan cantik semak cara cara membuat resepi ayam bakar noxxa sedap and simple lagi menyeleraka ni yer. Jom semak resepi nya.

Resepi Ayam Bakar Noxxa Simple and Sedap Sangat

Bahan-bahan

  • Beberapa ketul ayam ( bahagian kepak, paha ayam atau bahagian lain pun boleh)
  • sedikit serbuk kunyit
  • sedikit Mix herbs
  • sedikit serbuk lada hitam
  • Sedikit sos tiram
  • garam secukup rasa

Baca juga : Resepi Ayam Bakar BBQ Sedap Sangat and Simple

Cara cara Membuat

  1. Kawan cantik dah sedia sume bahan and gaul je semua bahan-bahan di atas sehingga sebati..Kalau nak sedap biarkan 1-2 jam..Kalau tak, lepas gaul boleh je terus ON pressure cooker tu.
  2. Masukkan ayam dah siap gaul tu dalam inner ( periuk) ..Tutup rapat dan make sure pulas tombol kepada Pressure.
  3. Set High Pressure ( HP) – 7 minit.
  4. Tunggula ayam tu ketung-ketang dalam tu..sekejap je..nanti dah bunyi tikktikk dah siap tu..make sure release dulu wap dia..baru boleh buka
  5. Nanti bila dah buka korang akan nampak banyak air / minyak ayam tu..
  6. Even tak letak minyak pun, ayam pun akan keluar minyak sendiri.
  7. Lepas tu, Stir Fry ye. Tunggula minyak / air dari ayam tu kering..Masa stir fry ni tak perlu tutup pun takpe.
  8. Nanti dah puas hati tengok kekuningan ayam tu bolehla off periuk ni.
  9. Ayam bakar noxxa ala homemade sedia dihidang.

source : vithebat

Sedap sangat and mudah yer resepi ayam bakar noxxa ni. So kawan cantik try at home yer. Masak untuk keluarga terkasih memang punyai kesenangan sendiri. Lebih lagi if keluarga suka masakan kawan, pasti la semakin senang and nak try resepi lain lagi. Oke sekian kongsi resepi ayam bakar noxxa sedap and simple lagi menyelerakan ni. Semoga resepi ni berfaedah and selamat mencube kawan cantik 😀

Baca juga : Resepi Ayam Percik Tanpa Santan Guna Susu Cair

Incoming search terms:

  • aneka resipi ayam noxxa

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *